Om Nordvestkvarteret

Nordvestkvarteret, eller blot Nordvest, er et område i København der overvejende er beliggende i den sydvestlige del af bydelen Bispebjerg. Der foreligger ingen officiel definition af området, hvorfor der ikke findes klare grænser for området, men der sættes som ofte lighedstegn mellem begrebet Nordvestkvarteret og det område, der dækkes af postnummer postnummer-distriktet 2400 København NV, selvom der kan være områder uden for dette postnummer, hvori man føler kulturel eller sociologisk tilhørsforhold til området. I 2005 var der 44.177 indbyggere i området.

En stor del af det nuværende Nordvestkvarter, var tidligere en del af det daværende Brønshøj-Rødovre kommune og bestod primært af landlig bebyggelse og mindre virksomheder. I starten af det det 20. århundrede opkøber Københavns Kommune området af Brønshøj-Rødovre kommune, med henblik på at opføre en "socialdemokratisk drøm hvor man kan leve fra vugge til grav uden at bevæge sig mere end et par gader", og i de følgende år opføres en del socialt byggeri, hvortil der bl.a. også modtages beboere fra boligsaneringer i det centrale København og husvildehjem. I takt med at der opføres spredte sociale boligbyggeri, opføres der også mindre og større industribygninger imellem boligbyggerierne. Dette medfører anlæggelser af en anden type beboelse og eksempelvis anlægges typografernes hus i 1934, hvor beboerne stadigvæk primært er gamle typografer og tilsvarende fag og hvor der i kælderen findes en stadigvæk virkende trykkemaskine.

Læs evt. mere hos Wikipedia.

Nærmiljøet

Foreningen er beliggende i "Fuglekvarteret". Det kaldes sådan pga. vejenes fuglenavne, og er et børnevenligt og roligt kvarter med primært andels- og ejerforeninger med haver, træer og græsplæner på mindre og svagt trafikerede veje.

Nordvest Parken:

En nyopført park på den anden side af Stærevej med en kælkebakke, cykel- og gåstier, borde og grillpladser og træer fra hele verden. Temaet er stjerner, og der er bl.a. sjove stjerneformede "bænke" og belysning i forskellige farver og former, som vandt Den Danske Lyspris i 2010.

Indkøbsmuligheder:

Indenfor en gåafstand på højst 5 min. findes der bl.a. Netto, Fakta, Rema1000, grønt- og fiskehandlere, restauranter, slagtere og div. kiosker.

Tæt på Nørrebro Station ligger desuden Nørrebro Bycenter samt en Føtex og en Netto.

Børn:

Foreningen ligger tæt på både skoler og pasningsmuligheder. Udover de offentlige legepladser (fx på Hulgårds Plads), er der flere i foreningerne rundt omkring. I Sokkelundlille Børnekulturhus er der løbende aktiviteter for børn. På bl.a. Børn i byen kan man følge med i nye arrangementer eller blive inspireret af andres oplevelser.

Sport:

Der er flere sportsfaciliteter nærved. Bellahøj Svømmestadion ligger i krydset mellem Bellahøjvej og Borups Allé. I Grøndalcenteret er det muligt at reservere baner til mange forskellige sportsgrene, mens man på Genforeningspladsens Idrætsanlæg fx kan spille tennis og fodbold i det fri.

Kultur:

I 2011 åbnede Kulturdiagonalen på Rentemestervej 76 med bibliotek, koncertsal og meget andet. Derudover finder man Kulturhuset Bispebjerg NV lidt længere væk på Tomsgårdsvej. I Ansgar Kirke på Mågevej er der ofte gratis koncerter og lign. Ellers er iByen og AOK gode steder at søge information og inspiration.

Kollektiv transport:

Flere busser stopper tæt ved, bl.a. 5C og 350S. 5C har stoppested ved bageren i krydset mellem Mågevej og Frederikssundvej. Nørrebro Station med S-toglinje F ligger 10-15 minutters gang væk. I 2019 åbner Cityringen (Metro) med en station ved Nørrebro Station. Se i øvrigt Rejseplanen for nærmere information.

Bil:

Større indfaldsveje som Hulgårdsvej [O2], Frederikssundvej [211] samt Borups Allé [16] ligger kun ca. 500 m fra foreningen.

Der er parkeringsmuligheder langs Mågevej og Stærevej samt på Nattergalevej. Det er ikke tilladt at parkere på foreningens område.

Cykel:

København er en god cykelby og dette gælder også Bispebjerg/Nordvest. Foreningen ligger i cykelafstand til Indre By og mange andre steder: Afstanden til Nørreport Station er fx på knapt 5,5 km, hvis man cykler ad Frederikssundvej/ Nørrebrogade.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + og - nederst til højre for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen nederst til venstre på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.


Vis stort kort
Vis stort kort